100% Hovězí collagen 1kg
Woldohealth 100% hovězí kolagen vysoké kvality a čistého přírodního složení. Obsahuje pouze hydrolyzovaný kolagen, který má lepší rozpustnost, vstřebatelnost a biologickou aktivitu. Je vhodný pro Keto a Paleo stravování. V jedné doporučené denní dávce vaše tělo obdrží 10 000 - 20 000 mg 100% hovězího collagenu. Doporučené denní dávkování je snadné díky přiložené odměrné lžíci. Collagen se považuje za základní stavební prvek v lidském těle a působí jako pojivo na kosti, šlachy, klouby a pokožku. Ovlivňuje také kvalitu naší pleti, vlasů, nehtů a zubů. WoldoHealth collagen neobsahuje žádná aditiva jako jsou lepek, laktózu, barviva, sladidla nebo sóju.
Kategorie: | Kolageny |
---|---|
Přísady: | Hydrolyzát kolagenu bez lepku a bez laktózy. |
Hmotnost: | 1000 gramů |
Doporučené denní dávkování: | 10 g – 20 g/denně (jedna odměrka = 10 g) |
Podmínky pro skladování: | Skladujte v suchu |
Značka: | WoldoHealth® |
Forma: | Prášek |
Výživové údaje: | na 100 g |
Energie: | 1502 kJ/ 359 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 0 g |
z toho cukry: | 0 g |
Vláknina: | 0 g |
Bílkoviny: | 93 g |
Sůl: | 0,3 g |
Složení aminokyselin: | na 100 g |
Glycin: | 22,2 g |
Prolin: | 12,7 g |
Hydroxyprolin: | 11,9 g |
Kyselina glutamová: | 10,2 g |
Alanin: | 8,6 g |
Arginin: | 7,3 g |
Kyselina asparagová: | 5,8 g |
Lysin: | 3,6 g |
Serin: | 3,2 g |
Leucin: | 2,7 g |
Valin: | 2,4 g |
FenylAlanin: | 2,1 g |
Threonin: | 1,8 g |
Hydroxylysin: | 1,6 g |
Isoleucin: | 1,4 g |
Histidin: | 1 g |
Methionin: | 0,9 g |
Tyrosin: | 0,8 g |
Výrobce: | WoldoHealth by Woldoshop GmbH, Oehleckerring 9a- 11, 22419 Hamburg |
Upozornění: | Ukládejte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. |
Proč je Collagen nepostradatelný pro lidské tělo a jak si správně vybrat?
Kolagen hraje velmi důležitou roli ve funkci pohybového aparátu. Množství collagenu obsaženého v lidském těle má také vliv na kvalitu pleti, vlasů, nehtů, zubů a stavbu našich kloubů. V těle má funkci tvz. lepidla, kdy vytváří vazivo pro podporu zdravé struktury svalové tkáně, pokožky, šlach a kostí.
Z produktů dostupných na trhu je možné si vybrat ze 3 druhů kolagenů - hovězí, vepřový a mořský (rybí) collagen. Při výběru je doporučeno se zaměřit na to, zda je collagen získáván z volné přírody či volně pasoucího se skotu, protože se jedná o zdroje nejvyšší kvality.
Collagen a jeho struktura
Collagen se skládá z esenciálních aminokyselin, kdy nejhojněji jsou zastoupeny glycin,prolin, hydroproxylin a hydroxylysin. Protože hydroproxylin a hydroxylysin vznikají za účasti vitamínu C, je pro podporu jejich pozitivních účinků a tvorby doporučována konzumace collagenu s potravinami bohatými na tento vitamín. Mezi další potraviny, podporující jeho tvorbu patří vejce, batáty, ryby a mořské plody nebo spirulina.
V lidském těle existuje mnoho různých typů collagenu, ale naprostá většina je tvořena tvz.
- collagen typu I (v kostech a kůži)
- collagen typu II (v chrupavce a kloubech)
- collagen typu III (ve svalových buňkách a nervových tkáních).
Hovězí collagen je bohatý na typ kolagenu I a III, které mají prospěšné účinky na zdraví kostí a kůže.
Vlastnosti Collagenu
Collagen je protein, který si naše tělo dokáže vytvářet, pokud má dostatek potřebných živin. Ale s postupem věku se tato schopnost začne snižovat. Přibližně kolem věku 20 let se produkce kolagenu zpomaluje a kolem věku 40 let kolagen klesá rychleji, než ho tělo dokáže produkovat. Jeho nedostatek se na lidském těle projevuje výskytem bolestí svalů a kloubů, vráskami, únavou nebo pomalým hojením ran.
Tento proces lze zpomalit konzumací potravin podporujících přirozenou tvorbu collagenu nebo užíváním kolagenových doplňků.
Collagen je neimunogenní protein, což znamená, že nevyvolává přehnanou obranou reakci v těle, proto je potravinová intolerance nebo alergie velmi nepravděpodobná.
Doplňování collagenu se doporučuje především seniorům, sportovcům, a lidem s kloubními problémy.
- pomáhá zabránit úbytku kostní hmoty
- zlepšuje kvalitu pokožky a zpomaluje proces stárnutí
- pomáhá zlepšovat zdraví srdce a cév
- napomáhá redukovat bolest při artritidě
- pomáhá zlepšovat stav zubů a nehtů
- může napomáhat zlepšení růstu a kvality vlasů
- pomáhá regulovat množství glukózy v krvi
- napomáhá zvyšovat efektivitu sportovních aktivit
Náš hovězí kolagen byl vyroben a testován ve farmaceutických podmínkách v Německu.
Je vyroben ze surovin vysoké kvality s ověřeným původem a certifikací čistoty, kdy 100% collagen pochází z volného chovu v Argentině a má certifikaci Halal. Je neutrální chuti a bez zápachu. Neobsahuje žádná aditiva jako je lepek, sója, laktóza nebo sladidla.
Kolik kolagenu je v jedné dávce?
Jedná se o 100% hovězí kolagen z pastvy v Argentině s certifikací Halal. Tedy 10 g 100% hovězího kolagenu obsahuje 10 000 miligramů (mg).
Jaká je doporučená denní dávka?
Doporučené denní dávkování závisí na vašem individuálním zdravotním stavu. Je doporučováno začínat na nejvyšší hranici z důvodu nejrychlejšímu nasycení pojivových tkání a nastartování regeneračních procesů. Doporučená denní dávka se pohybuje 10-20g (protože se jedná o přírodní produkt, nehrozí předávkování)
Co je to Halal?
Povolené halal potraviny jsou zkoumány, jestli neobsahují žádnou rizikovou příměs a následně jsou certifikovány. Halal znamená „povolený“ nebo „zákonný“. U potravin to znamená, že na základě ingrediencí, způsobů přípravy, skladování, zpracování a přepravy mohou halal produkt jíst lidé, kteří dodržují halal dietu.
Jak mohu zvýšit účinnost kolagenu?
Doporučujeme užívat s jídlem a zařadit do jídelníčku potraviny bohaté na vitamín C pro podporu tvorby kolagenu a pozitivních účinků na lidské tělo.
Budu přibírat na váze díky kolagenu?
Nejsou známy případy, kdy by kolagen vedl k přibývání na váze. Díky vysokému obsahu bílkovin obvykle vede k rychlému pocitu nasycení.
Po jaké době lze očekávat první výsledky?
Viditelné výsledky by se měly dostavit přibližně po 3-4 týdnech pravidelného užívání.
Co je hydrolyzovaný kolagen?
Mnoho látek v našem těle, musí být rozloženo (hydrolyzováno), aby je naše tělo mohlo beze zbytku využít. Hydrolyzovaný kolagen má stejné vlastnosti jako přírodní kolagen, ale lépe se rozpouští ve studené vodě, má lepší vstřebatelnost lidským tělem a větší biologickou aktivitu.
Jaké typy kolagenu existují?
Existuje až 28 různých typů kolagenu, které se liší svým složením, funkcí a strukturou. Mezi nejdůležitější patří typy I, II a III.
Jaké pozitivní účinky na zdraví má Kolagen?
Kolagen zvyšuje elasticitu pokožky, nehtů a vlasů, které také chrání před vnějšími vlivy a podporuje jejich růst a hustotu. Udržuje správnou funkci kloubů, zlepšuje kondici střev, pomáhá předcházet Alzheimerově chorobě, zlepšuje fungování paměti, snižuje hladinu cholesterolu, udržuje zdraví srdce, zvyšuje hustotu kostí, detoxikuje naše tělo a podporuje funkci jater.
Jaké jsou příznaky nedostatku Kolagenu?
Mezi příznaky nedostatku kolagenu patří zácpa, průjem, únava, nedostatek živin a oslabený imunitní systém. Kolagen tvoří stěny krevních cév, které jsou kvůli úbytku kolagenu méně schopné regulovat průtok krve. Přerušení průtoku krve může vyvolat příznaky, jako jsou bolest na hrudi, závratě, únavu a časté bolesti hlavy.
Jaké jsou potravinové zdroje Kolagenu?
Mezi potravinové zdroje kolagenu patří vajíčka, batáty, ryby, vývar z kostí, zelená zelenina bohatá na vitamín C.
Je možné užívat kolagen v těhotenství a při kojení?
Kolagen se sice přirozeně nachází v našem těle, ale problém nastává přibližně ve věku 25 let, kdy je více kolagenu spotřebováno, než si ho dokážeme vyrobit. A to platí mnohonásobně v období těhotenství. Proto je třeba doplňovat hladinu kolagenu externě pro podporu správného vývoje miminka.
Jaká je molekulová hmotnost hydrolyzovaného kolagenu?
Proces enzymatické hydrolýzy umožňuje vznik nízkomolekulárních peptidů, které jsou okamžitě rozpustné ve vodě a mají vynikající vstřebatelnost. Průměrná molekulová hmotnost kolagenních peptidů je 2000 – 4000 g/mol.
Jak dlouho mohu užívat kolagen?
Kolagenní hydrolyzát je zcela bezpečný a bezrizikový a to i při dlouhodobém i trvalém užívání.
Proč je na české etiketě uvedeno obsah laktózy <10 mg/100g?
Potraviny se sníženým obsahem laktózy a potraviny bezlaktózové jsou definovány vyhláškou 54/2004 o potravinách pro zvláštní výživové účely: „Potraviny s nízkým obsahem laktózy" - obsahují nejvýše 1 g laktózy ve 100 g nebo 100 ml potraviny. „Potraviny bezlaktózové" - obsahují nejvýše 10 mg laktózy ve 100 g nebo 100 ml potraviny.
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět