Hovězí kolagen na klouby (3x500g)
Když se řekne kloubní výživa většina z nás si vybaví kolagen a určitě právem, protože přispívá velkou měrou k dobrému stavu našich vazů a kloubů.
Kategorie: | Kolageny |
---|---|
Přísady: | Hydrolyzát kolagenu bez lepku a bez laktózy. |
Hmotnost: | 1500 gramů |
Doporučené denní dávkování: | 10 g – 20 g |
Doporučený způsob použití: | Prášek je snadno rozpustný ve vodě. Je bez chuti a bez vůní, může být tedy použit různým způsobem – např. do koktejlů, smoothies, polévek nebo omáček. |
Podmínky pro skladování: | Skladujte v suchu |
Pokyny: | Chuťově neutrální kolagen pro koktejly a nápoje. Kolagenový prášek se rychle rozpouští. |
Země původu: | Německo |
Původ: | Argentina |
Forma: | Prášek |
Značka: | WoldoHealth® |
Výživové údaje: | na 100 g |
Energie: | 1502 kJ/ 359 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 0 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 93 g |
Sůl: | 0,30 g |
Výrobce: | WoldoHealth by Woldoshop GmbH, Oehleckerring 9a- 11, 22419 Hamburg |
Upozornění: | Ukládejte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. |
Kolagen je bílkovina, která se přirozeně nachází v lidském těle, kde tvoří stavební hmotu pojivových tkání. Nachází se jak v kostech, zubech a šlachách, tak i v pokožce nebo v kloubních chrupavkách.
WoldoHealth kolagen na klouby napomáhá tvorbě kolagenu důležitého pro zdravé kosti, chrupavky a kůži. Také napomáhá pružnosti a struktuře tkání kostí, vazů, šlach, chrupavek a kůže. Pružnost a pevnost, to jsou hlavní funkce, které kolagen v našem těle zajišťuje. Jedná se o bílkovinu vyskytující se ve všech pojivových tkáních, kterou je lidský organismus schopen vytvářet.
Funkce kolagenu na klouby
Kolagen je bílkovina, která je v lidském těle velmi hojně zastoupena, protože tvoří základní stavební hmotu všech pojivových tkání – kloubních chrupavek, vaziv a kostí. Vazivo tvoří naprostou většinu orgánů. Kolagen společně s proteoglykany tvoří pevnou a zároveň pružnou hmotu chrupavek v kloubech. Kolagenní síť dodává chrupavce pevnost, zatímco proteoglykany, stavební kameny chrupavky, které organismus syntetizuje z glukosamin a chondroitin sulfátu, poskytují chrupavce pružnost a zajišťují její mechanické vlastnosti.
V chrupavce se nachází především kolagen II. typu, který má nezastupitelný vliv. Zajišťuje její pevnost a odolnost. Snižující se produkce kolagenu má negativní vliv jak na pohybový aparát, tak i na stav pokožky, která k pevnosti a pružnosti kolagen také potřebuje.
Typy kolagenu
- Kolagen I. typu je v našem organismu vůbec nejrozšířenější, protože zaujímá až 90% veškerého kolagenu přítomného v těle. Tento typ kolagenu je schopný tvořit tak velké svazky vláken, že jsou viditelné i pouhým okem. To je také důvod, proč je zastoupen především v pokožce, škáře, vazech, kostech a šlachách.
- Kolagen II. typu. Kolagen II. typu je nejvýznamnější pro správné fungování chrupavky. Narozdíl od kolagenu I. typu nevytváří tak velké svazky vláken, což je z hlediska významu fungování chrupavky lepší.
- Kolagen III. typu. Kolagen III. typu je vesměs podobný tomu prvnímu, nicméně zásadní rozdíl je v pravidelnosti uspořádání jednotlivých vláken. Tento typ collagenu již nezajišťuje pevné klouby ani chrupavky, ale tvoří oporu orgánům z hladké svaloviny (střeva, žaludek, oko a další).
Vstřebatelnost WoldoHealth kolagenu na klouby?
Výsledkem hydrolyzace našeho kolagenu na klouby jsou kolagenní peptidy, které mají díky nízké molekulové hmotnosti mnohem vyšší biologickou dostupnost tudíž vstřebatelnost. Kolagen v prášku, ze kterého během chvilky připravíte kolagenový drink bez příchuti a zápachu.
Kolik čistého kolagenu je v jedné dávce?
Jedná se o 100% hovězí kolagen z pastvy v Argentině s certifikací Halal. Tedy 10 g 100% hovězího kolagenu obsahuje 10 000 miligramů (mg).
Jaká je doporučená denní dávka kolagenu v prášku?
Doporučené denní dávkování závisí na vašem individuálním zdravotním stavu. Je doporučováno začínat na nejvyšší hranici z důvodu nejrychlejšímu nasycení pojivových tkání a nastartování regeneračních procesů. Doporučená denní dávka se pohybuje 10-20g (protože se jedná o přírodní produkt, nehrozí předávkování)
Co je to Halal?
Povolené halal potraviny jsou zkoumány, jestli neobsahují žádnou rizikovou příměs a následně jsou certifikovány. Halal znamená „povolený“ nebo „zákonný“. U potravin to znamená, že na základě ingrediencí, způsobů přípravy, skladování, zpracování a přepravy mohou halal produkt jíst lidé, kteří dodržují halal dietu.
Jak mohu zvýšit účinnost nejúčinnějšího kolagenu?
Doporučujeme užívat s jídlem a zařadit do jídelníčku potraviny bohaté na vitamín C pro podporu tvorby kolagenu a pozitivních účinků na lidské tělo.
Budu přibírat na váze díky kolagenu?
Nejsou známy případy, kdy by kolagen vedl k přibývání na váze. Díky vysokému obsahu bílkovin obvykle vede k rychlému pocitu nasycení.
Po jaké době lze očekávat první výsledky?
Viditelné výsledky by se měly dostavit přibližně po 3-4 týdnech pravidelného užívání.
Co je hydrolyzovaný kolagen?
Mnoho látek v našem těle, musí být rozloženo (hydrolyzováno), aby je naše tělo mohlo beze zbytku využít. Hydrolyzovaný kolagen má stejné vlastnosti jako přírodní kolagen, ale lépe se rozpouští ve studené vodě, má lepší vstřebatelnost lidským tělem a větší biologickou aktivitu.
Jaké typy kolagenu existují?
Existuje až 28 různých typů kolagenu, které se liší svým složením, funkcí a strukturou. Mezi nejdůležitější patří typy I, II a III.
Jaké pozitivní účinky na zdraví má Kolagen v prášku?
Kolagen zvyšuje elasticitu pokožky, nehtů a vlasů, které také chrání před vnějšími vlivy a podporuje jejich růst a hustotu. Udržuje správnou funkci kloubů, zlepšuje kondici střev, pomáhá předcházet Alzheimerově chorobě, zlepšuje fungování paměti, snižuje hladinu cholesterolu, udržuje zdraví srdce, zvyšuje hustotu kostí, detoxikuje naše tělo a podporuje funkci jater.
Jaké jsou příznaky nedostatku Kolagenu?
Mezi příznaky nedostatku kolagenu patří zácpa, průjem, únava, nedostatek živin a oslabený imunitní systém. Kolagen tvoří stěny krevních cév, které jsou kvůli úbytku kolagenu méně schopné regulovat průtok krve. Přerušení průtoku krve může vyvolat příznaky, jako jsou bolest na hrudi, závratě, únavu a časté bolesti hlavy.
Jaké jsou potravinové zdroje Kolagenu?
Mezi potravinové zdroje kolagenu patří vajíčka, batáty, ryby, vývar z kostí, zelená zelenina bohatá na vitamín C.
Je možné užívat kolagen v těhotenství a při kojení?
Kolagen se sice přirozeně nachází v našem těle, ale problém nastává přibližně ve věku 25 let, kdy je více kolagenu spotřebováno, než si ho dokážeme vyrobit. A to platí mnohonásobně v období těhotenství. Proto je třeba doplňovat hladinu kolagenu externě pro podporu správného vývoje miminka.
Jaká je molekulová hmotnost hydrolyzovaného kolagenu?
Proces enzymatické hydrolýzy umožňuje vznik nízkomolekulárních peptidů, které jsou okamžitě rozpustné ve vodě a mají vynikající vstřebatelnost. Průměrná molekulová hmotnost kolagenních peptidů je 2000 – 4000 g/mol.
Jak dlouho mohu užívat kolagen?
Kolagenní hydrolyzát je zcela bezpečný a bezrizikový a to i při dlouhodobém i trvalém užívání.
Proč je na české etiketě uvedeno obsah laktózy <10 mg/100g?
Potraviny se sníženým obsahem laktózy a potraviny bezlaktózové jsou definovány vyhláškou 54/2004 o potravinách pro zvláštní výživové účely: „Potraviny s nízkým obsahem laktózy" - obsahují nejvýše 1 g laktózy ve 100 g nebo 100 ml potraviny. „Potraviny bezlaktózové" - obsahují nejvýše 10 mg laktózy ve 100 g nebo 100 ml potraviny.
Kollagen Bananové-Smoothie s WoldoHealth Collagen
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět