Cukr pod kontrolou

Chutná jako cukr, ale není to cukr! Objevte přírodní nízkokalorické sladidlo erythritol a stejně jako lifehackeři věnujte svému zdraví maximální péči. Tato zdravá náhrada za průmyslově zpracovaný cukr vyráběný z cukrové řepy nebo cukrové třtiny je ideální variantou pro zdravý životní styl. Použít ho můžete při vaření, pečení či například k oslazení nápojů. Je vhodný nejen pro diabetiky, ale i osoby trpící metabolickými problémy či nadváhou. Diabetici, vegani, vegetariáni, vyznavači RAW nebo Low Carb stravování či Paleo diety si za erythritolu zcela jistě smlsnou!

cukrvsude_blog

Bílý cukr škodí zdraví

Lidské tělo jednoduché cukry nepotřebuje! Bohužel v dnešním jídelníčku všech věkových kategorií spotřebuje každý z nás zbytečně velké množství cukru a tím si zaděláváme na velké zdravotní problémy, které nás mohou dostihnout až za několik let. Jedná se zejména o cukrovku, onemocnění srdce a cév, vysoký krevní tlak nebo nadváhu či obezitu. Cukry na nás číhají nejen ve sladkostech nebo limonádách, ale jsou obsaženy i v pečivu, omáčkách, instantních jídlech a dokonce i v alkoholu. Pokud si neumíte představit svůj den bez jídel, která neobsahují cukr udělejte něco pro své zdraví a začněte používat přírodní nízkokalorický cukr erythritol a bílý cukr přezdívaný také jako „bílá smrt“ vyřaďte navždy ze svého jídelníčku.

Erythritol – co je zač?

Erythritol je 100% přírodní sladidlo, které se přirozeně nachází v některých druzích ovoce a zelenině. Jeho výroba je procesně náročnější, protože se vyrábí přírodním způsobem. Jedná se o druh cukerného alkoholu tzv.polyolu a vyrábí se fermentací glukózy. Vzniklá krystalická látka neobsahuje téměř žádné kalorie a glykemický index je na nule. Dosahuje sice pouze 70% sladivosti oproti klasickému bílému cukru, ale při správném dávkování nepoznáte rozdíl. Na trhu lze také nalézt BIO erythritol, který je získáván z ekologicky pěstované kukuřice.

Nejlepší sladká volba

Hlavním místem působení erythritolu v organismu je tenké střevo. Dodává a vyživuje cenné střevní bakterie a podporuje správnou funkci střev. Jako u většiny sladidel je však potřeba dbát na jeho střídmou konzumaci, jelikož jeho nadměrné množství může způsobit projímavé účinky, bolesti břicha či pálení žáhy. Působí také jako přírodní antioxidant a pomáhá snižovat kardiovaskulární onemocnění nebo poškození krevních cév. Erythritol neovlivňuje rovnováhu inzulínu a glukózy což znamená, že jeho příjemnou sladkou chuť si mohou vychutnat i lidé s cukrovkou. Většina erythritolu je z našeho těla vyloučena v moči, aniž by se změnila hladina cholesterolu, triglyceridů, krevního cukru či inzulínu v krvi. Pokud tedy srovnáme všechna umělá sladidla z řady polyolů, je zřejmé, že erythritol je tou nejlepší sladkou volbou pro vaše zdraví.

Mlsejte zdravě!

Erythritol má vysoce zásadité vlastnosti, které podporují zánik bakterií kazu, čímž chrání zuby a dásně. Dokonale potlačuje růst ústních bakterií Streptococcus a díky tomu se na zubech nevytváří biofilm, který způsobuje zubní kaz. V podobě žvýkaček, čokolád nebo třeba sušenek s obsahem přírodního cukru erythritolu si můžete dát něco sladkého na zub bez obav o zdraví vašeho chrupu.

Carino Erythrit Beutel 1000g Amazon 01 Front 1er
251,30 Kč bez DPH
289 Kč

Náhrada přírodního cukru 1 kg bez hořké pachuti. Veganské, bezlepkové a bez GMO. Erythritol...

CHER1X1000